NGM Onderhoud

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Onderhoud/Reparatie


Anti Spyware

E-mail Afdrukken PDF

Wat is spyware?

De letterlijke betekenis is "spionage software": het stuurt privégegevens van uw pc door naar anderen, en die gegevens worden vaak verkocht aan marketingbedrijven, omdat zij geïnteresseerd zijn in het surfgedrag van de internetter. Voorbeelden van het aftappen van gegevens zijn bezochte internetpagina's inclusief de tijdsduur hiervan, emailadressen, gebruikte en geïnstalleerde programma's, enz. Deze informatie wordt voornamelijk gebruikt voor reclame doeleinden. U kunt spyware verwijderen met o.a. anti spyware software.

Laatst aangepast op woensdag, 27 mei 2009 10:00 Lees meer...
 

PC Onderhoud

U herkent het onderstaande misschien wel:


- Een CD/DVD wil ineens niet meer automatisch opstarten

- De muisaanwijzer verspringt steeds

- Er verschijnen foutmeldingen en/of een blauw beeld

- De PC wordt steeds trager en/of loopt vaak vast

- U vermoedt een virus op uw PC dat hardnekkig is

- Internet Explorer gaat vanzelf naar u onbekende adressen

Dit zijn slechts enkele van de ontelbare ergernissen waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt en die vaak onoplosbaar lijken.

Lees meer...
 

PC Netwerk aanleggen

E-mail Afdrukken PDF

Help mijn document staat op die andere pc.

Steeds meer mensen hebben meerdere computers in huis. De computer, de laptop van werk, of de computer voor de kids. Er komt in het leven van elke computerhobbyist een moment dat hij al zijn computers met elkaar wil laten kennis maken. Het wordt tijd voor het aanleggen van een netwerk. Een netwerk aanleggen biedt voordelen. Zeker als er een snelle internetverbinding in huis is, is het gemakkelijk om deze met meerdere computers te delen. Daarnaast kun je bestanden delen tussen netwerkcomputers, online of op het thuisnetwerk - spelletjes spelen en meer.

Laatst aangepast op woensdag, 27 mei 2009 10:46 Lees meer...
 

PC Tweaken met TweakUI

E-mail Afdrukken PDF

Tweaken met TweakUI

Er zijn een groot aantal tools beschikbaar voor het aanpassen (tweaken) van de User Interface (UI) van Windows XP, TweakUI van Microsoft is de bekendste daarvan. Dit soort tweaksoftware wordt ingezet voor het aanpassen van onder andere het startmenu, het bureaublad en een groot aantal normaal gesproken niet of nauwelijks bereikbare instellingen binnen Windows. Deze pagina gaat over het gebruik van het gratis programma TweakUI, van dit programma is bekend dat het weinig tot geen problemen oplevert.

Laatst aangepast op woensdag, 27 mei 2009 11:06 Lees meer...
 

PC Backup Belangrijke Data

E-mail Afdrukken PDF

Back-up maken van belangrijke gegevens:
wat te doen en hoe dat ook automatisch kan

Menige computergebruiker heeft wel eens met de handen in het haar gezeten omdat de gegevens verloren zijn gegaan door een crash van de harde schijf of van Windows. In veel gevallen is het dan gelukkig nog mogelijk met een opstartbare CD (denk dan bijvoorbeeld aan Bart's PE) de gegevens te bereiken en zodoende veilig te stellen op een tweede (externe) harde schijf.

 

Bedenk echter dat een stroomuitval elk moment kan plaatsvinden. Als op zo'n moment de harde schijf net druk bezig is met het lezen en/of schrijven van gegevens, dan is het risico van beschadiging van de harde schijf en dus is het verlies van gegevens erg groot. Of een opgelopen virus dat het systeem geheel overhoop haalt en in het ergste geval de gegevens wist? Natuurlijk gebeurt dit niet dagelijks, maar het kwijtraken van onvervangbare gegevens is voor de meesten toch wel een nachtmerrie.

Lees meer...
 


Banner
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
We hebben 60 gasten online